Geschiedenis

Geschiedenis

Betekom is één van de oudere nederzettingen in de streek. Toch wordt de naam Betenghem pas een eerste keer in een geschreven document vermeld op 29 april 1243.

De komst van de spoorlijn Antwerpen-Luik (via Aarschot)in 1864 zou een belangrijke impact hebben op de inwoners van Begijnendijk. Tot dan verdienden de meeste Begijnendijkenaars hun brood met kleinschalige landbouw, maar door de spoorverbinding gingen meer en meer mensen als arbeider in de Antwerpse industrie en haven werken. Betekom, dat geen treinstation had, kende deze ontwikkeling veel minder en zou tot diep in de 20ste eeuw een landbouwdorp blijven. Wel liepen een aantal tramsporen over het Betekomse grondgebied. Het huidige pand waar u zich nu bevindt is de oude 'Tramstatie'.

Van 'Tramstatie' ging het over naar 'winkel/herberg. Daarna werd het café van Brouwerij De Schrans. Na jarenlange leegstand kochten Daniel Hermans & Anny Pihay in 1972 het pand en vormde het om tot verfwinkel. In 1979 besloot het echtpaar er, de in de streek welbekende kaderwinkel van te maken. Zij runden de zaak gedurende 34 jaar.

In 2015 kocht Johan Vandenbossche samen met zijn echtgenote het pand over en renoveerde het zo goed als volledig zelf.

Tijdens een bezoekje aan het gebouw samen met zijn broer, merkte Karl op dat dit de perfecte plaats is om zijn levensdroom waar te maken. 

De regel van 5D werd toegepast: Dromen, Denken, Durven, Doen en Doorzetten. Er werd hard gezwoegd en het gelijkvloers en veranda werden ingericht als keuken en restaurantgedeelte. Regelmatig kwamen er mensen over de vloer met de vraag 'wat gaat het worden', 'wanneer gaat het open', 'goed bezig, we zijn erop aan het wachten'....

Begin augustus 2019 was het dan eindelijk zover en gingen de deuren open van 'Resto Karfoer'!


Geschiedenis

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x